Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخش عمده‌ای از صادرات و واردات کشور به‌خصوص در حوزه نفت خام و میعانات گازی از طریق خطوط کشتیرانی انجام می‌شود. ایران در ارائه خدمات حمل‌ونقل دریایی بین‌المللی هم پیشتاز است اما متأسفانه با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها موانعی بر سر راه ایجاد شده که از آن جمله می‌توان به عدم‌امکان استفاده از پرچم ایران روی کشتی‌ها و نفتکش‌ها اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان تحریم‌های بین‌المللی که فروش نفت خام و به‌طور کلی مراودات دریایی ایران دچار مشکل می‌شود کشتی‌ها، نفتکش‌ها و شناورهای ایرانی که با پرچم جمهوری اسلامی حرکت می‌کنند به سرعت شناسایی شده و بنادر از پذیرش آنها و ارائه خدماتی مانند بیمه و... اجتناب می‌کنند.

با خروج آمریکا از توافق هسته‎ای و بازگشت تحریم‌ها به‌خصوص تحریم بی‌سابقه در صادرات نفت خام و میعانات گازی، ایران اقدام به استفاده از پرچم‌های مصلحتی روی کشتی‌ها و نفتکش‌های خود کرد. اگرچه ایران ازجمله کشورهایی بود که به‌طور معمول از پرچم‌های مصلحتی روی کشتی‌ها و نفتکش‌هایش استفاده می‌کرد اما پس از شروع تحریم‌های آمریکا، این کار برای کشور تبدیل به یک ضرورت شد.

استفاده از پرچم مصلحتی که پرچمی غیر از پرچم مالک کشتی است، اقدامی رایج در صنعت حمل‌ونقل دریایی به‌حساب می‌آید و بیش از ۷۰درصد ناوگان کشتیرانی در جهان با پرچم مصلحتی در حال تردد هستند اما زمانی که این اتفاق به‌دلیل فشارهای بین‌المللی و جلوگیری از تردد با پرچم کشور خود انجام شود مشکلاتی را برای کشور مالک به‌وجود می‌آورد.

طبق قوانین بین‌المللی، هر کشتی تجاری، برای عبور و مرور بین‌المللی باید دارای مالک، اداره‌کننده و کشور صاحب پرچم باشد. کشتی‎ها تا زمانی که در آب‌های بین‌المللی قرار دارند تابع قوانین پرچمی هستند که روی کشتی نصب شده است. به‌عنوان مثال وقتی نفتکش ایرانی با پرچم پاناما در آب‌های بین‌المللی حرکت می‌کند تابع قوانین داخلی کشور پاناماست.

شرایط آسان برای ثبت قوانین داخلی کشتیرانی یا استخدام خدمه، نپرداختن یا کاهش میزان پرداخت مالیات، پایین‌تربودن هزینه اجاره پرچم مصلحتی و... ازجمله عواملی است که موجب می‌شود حتی شرکت‌های بین‌المللی کشتیرانی در کشورهای توسعه‌یافته هم تمایل به استفاده از پرچم مصلحتی داشته باشند.

پاناما، تانزانیا، لیبریا، قبرس، جزایر کارائیب و جزایر مارشال ازجمله کشورهایی هستند که دارای بزرگ‎ترین ناوگان دریایی جهان به‌صورت اجاره‌ای هستند. این کشورها در بحث مارکتینگ حمل‌ونقل دریایی فعال هستند و همین موضوع باعث می‌شود که ثبت نفتکش‌ها و کشتی‌ها در آنها، هزینه‌های کمتر و توجیه اقتصادی بیشتری برای مالکان و اداره‌کنندگان کشتی‌ها و نفتکش‌ها به‌دنبال داشته باشد.

کشور پاناما در آمریکای مرکزی یکی از کشورهای رکورددار در زمینه اجاره پرچم برای فعالیت‌های دریایی است و بیش از ۷هزار کشتی با پرچم این کشور در جهان در حال تردد است و این موضوع از منابع درآمدی کشور پاناما به‌حساب می‌آید. بین کشورهای اجاره‌دهنده پرچم، کشور پاناما اعتبار بیشتری هم نسبت به سایر کشورها دارد.

در شرایط فعلی که فشارهای دولت آمریکا روزبه‌روز بیشتر می‌شود کشور پاناما هم تحت‌تأثیر این فشارها اعلام کرده که پرچم خود را از کشتی‌ها و نفتکش‌های ایران و دیگر کشورهایی که مقررات تحریم‌های ایالات متحده را نقض کنند، پس خواهد گرفت.

کد خبر 449993 برچسب‌ها حمل و نقل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۴۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)

از امپراطوران روم گرفته تا جان دی. راکفلر که به اولین میلیاردر جهان تبدیل شد، دنیا شاهد زندگی ثروتمندان بسیاری بوده است. اما ثروتمندترین افراد حال حاضر جهان کجا زندگی می کنند؟ اینفوگرافی زیر، کشورهایی را که بیشترین تعداد میلیاردرها را در سال ۲۰۲۴ در خود جای داده اند را نشان می دهد.

کشورهای دارای بیشترین میلیاردرها در سال ۲۰۲۴

به گزارش روزیاتو، طبق فهرست ثروتمندان جهان Hurun در سال ۲۰۲۴، چین ۸۱۴ میلیاردر دارد که بیشترین تعداد میلیاردرها در جهان است. چین علیرغم حفظ رتبه اول، طی یک سال ۱۵۵ میلیاردر را از دست داد، در حالی که ایالات متحده ۱۰۹ میلیاردر به دست آورد. شکاف بین دو کشور اکنون به ۱۴ میلیاردر کاهش یافته است.

ایالات متحده و چین با هم نزدیک به نیمی از ۳,۲۷۹ میلیاردر جهان را در خود جای داده اند. پس از آنها هند با ۲۷۱ میلیاردر و بریتانیا با ۱۴۶ میلیاردر قرار دارند.

با این حال، در مجموع، کشورهای اروپایی شش کشور از ۱۰ کشور برتر و هشت کشور از ۲۰ کشور برتر با بیشترین تعداد میلیاردرها هستند.

به طور طبیعی، بزرگترین اقتصادهای جهان در تعداد میلیاردرها بیش از حد حضور دارند، زیرا فرصت های بیشتری برای تولید ثروت فراهم می کنند.

سوئیس، سنگاپور و سوئد از این نظر با دیگر کشورها فرق می کنند و تنها یکی از آنها در بین ۲۰ اقتصاد برتر از نظر تولید ناخالص داخلی قرار دارند. تصور می‌شود که هر سه کشور دارای نرخ‌های مالیاتی بالایی هستند که معمولاً برای ثروت اندوزی مفید نیستند. اما برداشت ها می تواند گمراه کننده باشد. به عنوان مثال، سوئد مالیات بر ارث، نرخ ثابت بر عایدی سرمایه و نرخ مالیات شرکتی ۲۱ درصدی ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • میزبانی رقابت‌های بین‌المللی کشتی جام تختی به زنجان رسید
  • اختلال در عملیات دریای سرخ اتحادیه اروپا
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • انتخاب «در مسیر نسیم» برای حضور در جشنواره‌ فیلم پاناما
  • سازمان همکاری‌ اسلامی از همه کشورها خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • مسابقات بین المللی کشتی جام تختی در زنجان برگزار می‌شود
  • کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام کشورها بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ + اینفوگرافیک